Juletræer

Vi sælger kvalitetsædelgran (original Normannsgran) i alle størrelser op til 3 meter og rødgraner på gårdspladsen (der er ikke fæld-selv rødgraner).  Vi sælger også pyntegrønt, pottetræer, fæld selv juletræ etc.

Der er forskel på prisen på rødgraner og ædelgraner, hvor rødgraner er billigere end ædelgran men fælles er, at prisen er afhængig af højden. Prisen på en ædelgran er ca. 160 kroner/meter.

Normannsgranens nåle stikker ikke så meget, og det kan holde længere indendørs end rødgran. Rødgran stikker lidt mere og fælder hurtigere, men for nogen er rødgranen det eneste rigtige juletræ, fordi det minder om gamle dage.

Juletræets historie

Juleaften i 1811 tændtes det første københavnske juletræ i Ny Kongensgade nr. 22 1hos den unge doktor Martin Lehmann, hans kone Frederikke og deres lille søn Orla på 1 1/2 år. Drengen voksede senere op og blev en kendt politiker.  Københavnerne var forberedte på, at noget usædvanligt var i gære, idet man et par dage forinden havde båret et stort grantræ inden for i stuen. Juleaftenen ved 17-tiden kunne nysgerrige københavnere konstatere, at Lehmanns, der var fra Holsten, havde stillet træet op inde i stuen og sat tændte lys på grenene. Martin Lehmann var præstesøn fra Holsten, og har formodentlig kendt juletræsskikken fra sin egen barndom.

Comments are closed.