Jul og hovedpinepiller

Vi er midt i den travle julefrokostperiode, hvor mange drager afsted i godt humør, og tilbringer hele næste dag og måske hele weekenden på sofaen med cola, burger og en hovedpinepille.   Men vidste du, at hovedpinepiller også på en anden måde er forbundet med julen?   Ja man kan…

Læs mere

Hvid jul

Hvide juletræer

“I’m dreaming of a white christmas”, ja – det er det, alle taler om. Mon det bliver en hvid jul? Det ved vi jo ikke, men nu er den første sne faldet, og det ser også hyggeligt og vinterligt ud. “Det må da også give en masse for jer”, er…

Læs mere

Så er vi i gang og æbleskiver

Så slog vi dørene op for første gang i år. Det er altid så spændende. Vi har jo gået et helt år og gjort klar til netop denne dag og de følgende weekender. For der er gang i den hele året. Det tænker man nok ikke på, når man ikke selv dyrker træerne. Det er altid så spændende. Og hyggeligt.

Læs mere

Tradition og fornyelse

Julen bygger på traditioner. “Rør blot ikke ved min gamle jul”, som der synges i en af julesangene. Og det er jeg helt enig i. Eller sådan for det meste, for der kommer sådan lidt efter lidt nogle ændringer år efter år. Lidt nyt julepynt. En rødkålssalat. Pakkeleg. Men grundstammen forbliver den samme – juletræ, gaver, familie, and, flæskesteg, rødkål, brune og hvide kartofler og ris alamande.

Læs mere

Det perferkte juletræ

Der er mange forskellige meninger om, hvordan det perfekte juletræ ser ud. Men for langt de fleste, så indebærer det en top og nogle symmetriske sidegrene. Men sådan vil naturen det ikke altid. Eller for det meste ikke. Så derfor bliver træerne hjulpet lidt på vej.

Læs mere

Hyggelige jul

Vi skriver kun begyndelsen af november, og allerede nu har man i lang tid ikke kunnet gå ind i et supermarked uden at blive oversvømmet med tilbud om klejner, juleknas og julekalendere.

Læs mere