Så er vi i gang og æbleskiver

Så slog vi dørene op for første gang i år. Det er altid så spændende. Vi har jo gået et helt år og gjort klar til netop denne dag og de følgende weekender. For der er gang i den hele året. Det tænker man nok ikke på, når man ikke selv dyrker træerne. Det er altid så spændende. Og hyggeligt. Gamle kunder som kommer trofast år efter år, det bliver vi så glade for. Det er ligesom vores julefamilie. Det er også dejligt, når der dukker nye ansigter op. Vi håber på, at de vil føle julehyggen, og at vi hjælper dem med at komme i julehumør, for det har altid været vores mål. Hos os, skal det være hyggeligt at komme. Vi vil gerne hjælpe med til at komme i julestemning. 


Og noget, som folk forbinder med jul, det er æbleskiver. Så i år kan I også købe æbleskiver og varm kakao. Vi byder stadig på et glas gløgg/saft og lidt småkager, hvis I køber juletræ, men nu kan I supplere med køb af æbleskiver og varm kakao. 

Vi glæder os til at byde jer velkommen.

Fun fact:
Æbleskivens historie – kilde: Stig Lou Mortensen
 

 Første gang man stødte på navnet æbleskiver var i en dansk kogebog fra 1616. Her beskrives det, at man brugte æblestykker, der var dyppet i æg og mel og derefter stegt i smør på en pande.

– Så til at begynde med brugte man således æblestykker indpakket i dej og stegt på panden – og den tradition holdes stadig ved lige, bla. på Als.

Men også på H.C. Andersens tid i 1800-tallet kendte man til æbleskiver. H.C. Andersen skriver fx i eventyret Krøblingen, om juleaften på en herregård:

Hele den forsamling kom tidligt paa Eftermiddagen, fik julegrød og Gaasesteg med Rødkaal. Naar saa juletraet var seet og Gaverne uddelte, fik hver et lille Glas Punsch og æblefyldte Æbleskiver”.

Siden begyndte man at stege æbleskiverne på en speciel pande med halvkugleformede fordybninger, så kagerne var runde efter at være blivet vendt. 

Under de to verdenskrige brugte man, hvad man havde som fyld i æbleskiverne, lidt sukker, æble, æblemos eller udblødte rosiner.Og noget helt andet er, at i The Great British Bake Off – originalserien til den store bagedyst – havde de et tema, som var “Den Danske Uge” – og her var den hemmelige opskrift æbleskiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *