Julefred…

Jeg havde de bedste intentioner om at skrive nogle små hyggelige historier. Og bevares, der er da også kommet et par stykker. Men ikke i det omfang, jeg havde set det for mig. For jeg mødte en bekendt – juletravlheden J Vi kender ham/hende jo godt. For vi møder ham/hende hvert år. Man går ind i julen med gode intentioner om, at i år skal det være anderledes – og man må sige, at I år har virkeligt været anderledes, men det er jo mest pga Corona – og så dukker juletravlheden op. Og den er svær at få til at gå, den bærer bestemt ikke julen ud.

MEN – jeg er faktisk også blevet god til at nyde julefreden. Når dagen går på hæld, og vi virkeligt kan se den flotte og nye julebelysning, som er kommet op i år, og træerne står på række, man kan få et lille bitte glimt af solen, som er ved at gå ned. Der er en duft af kulde i luften, julemusikken er på lavt blus. Masser af glade mennesker har besøgt os og rost os. Gløggen står og sender sine lokkende duft ud. Så kan jeg godt stå og blive – for det første taknemmelig. Der er mange ting at være taknemmelig over, og dem tænker jeg på. Men man kan også bare blive glad og føle fred og ro, og bare stå og opleve et lille bitte besøg af lykken, som jo kommer på sporadiske besøg – og så føler jeg julefreden.

Håber at I på trods af Corona, restriktioner, ændrede planer og alt muligt andet, som julen har budt på i år, også får lov til at opleve julefreden, taknemmeligheden og et lille strejf af lykke.

En god og glædelige jul til alle.

Fun fact

Nogen sætter måske spørgsmålstegn ved nisserne. De kravler rundt i butikker og i vindueskarme i de små hjem. Og søde ser de ud. Faktisk er de husguder. Og tidligere fandtes de både i juleversionen OG som f.eks. skovnisse eller gårdnisse. De var nogle enormt stærke, små fyre, der stjal fra andre gårde for at øge rigdommen på den gård, de hørte til. Faktisk forklarede den sidste danske kvinde, der blev henrettet som heks i 1693, at hun havde fået hjælp af en nisse. Den første nisse, man har et billede af, lignede i øvrigt en lille djævel. Det er fra 1539. Man kunne altså sige, at vi fejrer Jesu fødselsdag med en masse små djævlelignende husguder. Og pyt med det. De er hyggelige. Det har de været i snart 200 år.

    Fun fact fra Femina.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *