Julehjerter og juletid

Det er så sjovt at tænke tilbage på, da vi startede. Første gang, vi slog dørene op var i 2004. Da svigermor var barn og ung, så kørte hun rundt i hestevogn på Ærø, og den hestevogn havde vi fået, så vi kunne stille den ind i julestuen og fylde lidt ud. En ide, som jeg havde fået, det var, at jeg havde klippet og flettet julehjerter. Så fik hvert barn et hjerte, som vi skrev navn på og hængte på juletræet. Året efter, når de kom, så fandt vi julehjertet frem, og de kunne hænge det på træet. En smadder fin ide og en god tradition, indtil det blev således, at jeg måtte bruge rigtigt lang tid på at flette hjerter og arkivere dem. Så endte det med, at børnene fik deres hjerter med hjem. Det sjove er, at folk stadig husker det. Dog husker de fleste det på, at de selv havde flettet hjertet, men sådan var det ikke.

Derfor var det også en god overraskelse, da familien Thorbæk fejrede deres 10 års jubilæum hos os og kom med et julehjerte med tallet 10 flettet ind. Og senere et til 15 års jubilæet. Det er vi meget glade for.

Vi sætter stor pris på alle vores trofaste kunder, men vi vil også blive mægtigt glade for at få flettet lidt nye kunder ind i kundekredsen. Vi håber, at vi kan give dem nogle traditioner, som de vil huske mange år frem.

Flette julehjerter

Du skal bruge to stykker papir i forskellige farver.

Læg dit papir dobbelt, og læg skabelonen, så bundlinien flugter med folden på papiret. Som du kan se på billedet, ligger papiret dobbelt, og det er foldet i bunden.

Tegn skabelonen af på papiret og klip efter stregerne.

Det er en god ide at folde papiret, så du tegner på bagsiden. På den måde undgår du blyantstreger på det færdige hjerte.

Når du folder papiret ud, skal hver del se ud som på dette billede.
Fold papiret igen, så det ligger dobbelt, når du fletter.

De to halvdele skaber et hjerte.

Nu flettes delene sammen.
Flet flig for flig så de skiftevis går indeni og udenpå hinanden.

De skal ikke bare gå skiftevis over og under, men flettes ind i hinanden – skiftevis indeni og udenpå.

Info fra altomhobby.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *