Niels Holgersen

Jeg har lige hængt denne ubetydelige juleudsmykning op. Den er gammel og slidt og rædbrækket og ikke særlig køn at kigge på. Men manner husker jeg den fra min barndom. Niels Holgersen, som flyver på sin gås. Min mor hængte den op over radiatoren og varmestrømmen fra dem fik gåsens vinger til at bevæge sig og så gjorde spiralsnoren, at figuren fløj op og ned. Jeg husker så tydeligt, hvordan jeg synes, at det var magisk. Jeg elskede at sidde og kigge på Niels Holgersen flyve. Det var vinter, det var koldt, og jeg sad godt og rart og trygt foran varmen og kiggede ud på det kolde vejr, og op på Niels Holgersen. Det var december. Det var en dejlig måned. Så mange spændende ting at glæde sig til. Mors hjemmebag. Hyggen. Klippe julepynt. Og så selvfølgelig juleaften.  

Nu er hverken min mor eller far her længere og har desværre ikke været det i en rum tid. Men hver eneste jul, når jeg står og hænger Niels Holgersen op – samme sted selvfølgelig, traditioner er jo vigtige for julen – så kommer jeg pr. automatik tilbage i barndomshjemmet og dejlige tanker og minder fylder mig.  

Det er det, som julen kan. Og det er der, som julen skal. Et enkelt stykke julepynt kan give så mange gode og dejlige minder.  

Hvis du ikke allerede har noget julepynt, som du er glad for, så kan det være, at du kan falde over et i vores julebutik. 

PS – desværre driller teknikken, så hverken jeg eller min meget mere IT kyndige hjælper kan få gåsen til at flyve den rigtige vej ………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.